Gratis verzending vanaf: € 50 in BE  -  € 75 in NL

Isabelle, 'maker' van MiniMarie Tea

Magaly Van Cutsem

Geschreven op juni 02 2017


Wat is jouw top 3 van ‘mini-mamamomentjes’?

We vinden het enorm leuk om samen naar het Provinciaal Domein van Kessel-Lo te gaan, nabij Leuven. Het is daar heerlijk genieten van al die mooie bloempjes en plantjes, echt ideaal om samen te gaan wandelen!

Mijn mini’s vinden het ook super fijn om samen te ‘toveren met water’. Ze doen de theeblaadjes in het water en…. hop! De blaadjes gaan open en het water verkleurt… echte magie voor hen!

Waar we ook van kunnen genieten is om gezellig samen naar een aflevering van Dora te kijken. Het is misschien geen echte activiteit, maar mijn mini’s steken er echt wel wat van op: Het is tweetalig, het draait altijd om het groepsgevoel en er zitten echt leuke levenslessen in.

 

Hoe is MiniMarie Tea eigenlijk ontstaan?

Laten we zeggen dat ik altijd al zot ben geweest van thee en de gezelligheid die ermee gepaard gaat. Zelfs als kotstudent was mijn dagelijks kopje thee niet weg te denken.

Naarmate mijn eerste dochter - Marie - opgroeide, is mijn passie voor thee alleen maar groter geworden. Aangezien water niet echt haar ding was, en ik geen voorstander ben van frisdrank, ging ik op zoek naar een alternatief: een thee die ‘kids proof’ en ook lekker was.

Maar deze zoektocht bleek al snel een tegenvaller te zijn, waardoor de idee ontstond om zelf thee te maken die geschikt was voor kinderen: dus zonder toevoegingen, zonder suiker, zonder theïne en met subtiele smaken…

2016 was dan ook een belangrijk jaar voor me: eindelijk werd MiniMarie Tea, de eerste kinderthee ter wereld, op de kaart gezet.
 

Spelen jouw mini’s een rol in de keuze van de theesoorten?

Uiteraard, ze zijn constant aan het meeproeven en geven altijd eerlijk hun mening.

Op deze manier ben ik trouwens ook tot de 4 smaken van MiniMarie Tea gekomen, elk met hun eigen naam: Blauw, Groen, Bruin en Rood. Zo houden we het lekker eenvoudig voor onze mini’s, toch?

 

Welk kinderboek staat bij jullie thuis op nummer 1?

We hebben niet echt 1 favoriet boek, maar de boeken die we het meest verslinden zijn:

- De ‘Beertje Bruin’ boekjes
- De ‘Anna’ boekjes
- Het grote Grimm boek
- En ‘Henry gaat naar Parijs’

Deze twee laatste boeken vind ik trouwens ook zeer geschikt voor volwassenen!

 

Herinner jij je nog jouw grootste kinderdroom?

Ik herinner me nog dat, toen ik in de lagere school zat, ik me had ingeschreven voor het tv-programma ‘De Droomfabriek’.

Jammer genoeg zagen de programmamakers het niet zo zitten om een zwembad te vullen met tomatensoep met balletjes  :- )

 

Heb je nu nog dromen?

Mijn grootste droom is eigenlijk al uitgekomen, en dat is kunnen doen wat ik graag doe! Dit alles maakt me zo gelukkig en geeft me echt veel voldoening en energie. Ik ben heel blij dat ik de stap heb gewaagd en dat ik me nooit zal moeten afvragen “what if”…

En uiteraard droom ik ervan dat MiniMarie Tea ooit, wereldwijd, de ‘heilige drank van de jongste generaties’ mag worden en dat onze mini’s het plezier van water zullen inzien.

 

Heb je nog een persoonlijke boodschap voor ons, mama’s?

Make Moments! In onze drukke en vluchtige maatschappij is het echt belangrijk om samen momenten te maken en te genieten van elkaars gezelschap...

 

Foto Isabelle en Marie:  Leen Wouters Fotografie - www.leenwouters.be

Andere artikels

Zoeken in de shop