Gratis verzending vanaf: € 50 in BE  -  € 75 in NL

Deze gemeentelijke zwembaden moet je eens met je mini gedaan hebben!

Magaly Van Cutsem

Geschreven op september 15 2017

De ultieme 'eropuit-met-de-kids' tip die helemaal herfst- én budgetproof is? Probeer eens één van deze gemeentelijke zwembaden, inclusief tropisch sfeertje!

Klinkt misschien niet meteen aanlokkelijk, maar de openbare zwembaden die ik hieronder zal opsommen zijn het echt waard. Gewoonweg omdat ze net dat tikkeltje uitdagender zijn dan de rest in hun soort, en ze je kids, uren zwem, glij- en speelplezier zullen bezorgen!

 

1) Begijntjesbad in Overijse

Foto © Sporeo.be


Voor de allerkleinsten is het zalig spelen in de waterspeeltuin met schildpad en waterslangattracties. Ook aan baby’tjes is gedacht: een cirkelvormig badje met een temperatuur van 31 °C maakt het voor je baby ideaal voor watergewenning.

Maar dé blikvanger van het zwembad is toch wel de 35 meter lange wildwaterbaan met verschillende stroomversnellingen. Je glijdt er lekker snel door en komt uiteindelijk terecht in een “kreekje”.
Wil je toch wat meer relaxen, dan is de borrelplaat of het jetstream-gedeelte misschien wel jouw ding.
Kortom: een wildwaterbaan, kinderbad en palmbomen… meer moeten we niet hebben, toch?

Tip: de wildwaterbaan is niet altijd open, dus check dit best even vooraf op hun website.
Website: www.sporeo.be
Tarief: < 10 euro


 

2) Sportoase in Leuven (Philipssite)

Sportoase zwembad Leuven
Foto © Sportoase.be 


Kriebels verzekerd in Sportoase Leuven, want je wordt er namelijk verwend met 2 glijbanen! Beide zijn met elkaar verbonden door een “poel” waar je dan moet kiezen welke glijbaan je zal nemen om beneden te geraken: terug de buis in of liever een supersnelle afdaling op de brede familieglijbaan? Ben je de glijbanen beu, dan kan je je vertier ook vinden op het hindernissenparcours of in het bubbelbad. 

En uiteraard is er voor de kleintjes ook wat wils: een super leuk kleuter- en peuterspeelbad met fonteintjes en speeltuigen. Dat het veilig is afgesloten van het grote zwembad, is zeker mooi meegenomen.

Tip:
- Het hindernissenparcours en andere activiteiten zijn niet doorlopend. Check dit best even op voorhand na.

Website: www.sportoase.be
Tarief: < 10 euro/pers.

 

3) Stedelijk zwembad van Geel

 
Foto door © Danny Louwet                                                  Foto door © Hilde Veraghtert
 

Ik zou durven zeggen dat je in dit zwembad bijna het totaalpakketje krijgt: een lange “buis”, een familieglijbaan, een wildwaterbaan, een bubbelbad en een tof kinderbad in piratenthema,.. In de zomer openen ze zelfs letterlijk hun deuren, want dan kan je de nodige verkoeling zoeken in het openluchtzwembad en wat relaxen op de ligweide,… dus, de moeite toch?

Website: www.geel.be
Tarief: < 5 euro/pers. - kinderen 0-3 jaar gratis

 

4) Zwembad Olympos Dendermonde

Foto door © Tijs Robbens


Voor een zwembad met veel tropische allures moet je hier zijn. Palmbomen, whirlpools met kruidengeuren, een watergordijn, stoomcabines met eucalyptus,… het smaakt naar meer!

Kom je liever in actie dan is er de 45m lange glijbaan en de snelle familieglijbaan, waarbij deze laatste ideaal is voor - ja wat anders - “om-ter-eerst” spelletjes.
Maar voor elk wat wils, want ook de kleuters en peuters kunnen terecht in een badje dat helemaal op hen is afgestemd met fonteintjes en glijbaantjes. Voor mij dus een dikke “ja”!

Website: www.zwembadolympos.be
Tarief: < 5 euro/pers. - kinderen 0-2 jaar gratis


 

5) S&R Dommelslag in Neerpelt

Foto's © sr-dommelslag.be


Nog een toppertje, en al zeker voor onze kleinste rakkers! Je mini zal niet weten waar eerst kijken: glijbaantjes , waterattracties en fonteintjes in overvloed, goed voor uren speelplezier! Maar dé ster van het kinderbadje is toch wel de superleuke glijbaan in de vorm van een kronkelende slang… ik durf wedden dat je mini niet meer naar huis zal willen! 

Zijn grote broer of zus ook mee? Geen probleem, de wildwaterbaan (50m) en de 110 m (!) lange glijbaan met spectaculaire versnellingen zijn ook helemaal te gek! En probeer zeker ook eens een glijpartij met een duoband, fun verzekerd met zen tweetjes!

Glijbaan duoband S&R Dommelslag in Neerpelt 

Website: www.sr-dommelslag.be
Tarief: <10 euro/pers. - kinderen 0-3 jaar gratis
6) S&R De Waterperels in Lier

  
Foto © sr-dewaterperels.be


Voor alle liefhebbers van wildwaterbanen: dit is de place to be! Met een lengte van 100m kan je hier lekker lang door het kolkende water zoeven. Of wat dacht je van een megasnelle bandenglijbaan met lichteffecten en een hongerige haai? Gelukkig hoef je niet in zijn bek te belanden, want de ‘infinity jump’ (een plotse steile afdaling uit het niets) komt net op tijd! 

Natuurlijk zijn onze kleinste mini’s hier ook welkom. Speciaal voor hen is er wederom een uitgebreid kinderbad met verschillende waterattracties, peuterglijbanen en last but not least, -ook hier- een superleuke “slangglijbaan”!

Website: www.sr-dewaterperels.be
Tarief: <10 euro/pers. – kinderen 0-3 jaar gratis

 

Andere artikels

Zoeken in de shop